Kínai
Édes-savanyú tofu
Édes-savanyú tofu
Hozzávalók:
30 dkg tofu
3 ek. szójaszósz
1 db ananászkonzerv
1 ek. gyömbér
1 ek. édes-savanyú szósz
3 ek. fehérborecet
3 ek. paradicsompüré
cukor
só
A tofut kockákra vágom, összekeverem az édes-savanyú szósszal, majd egy óráig állni hagyom. Eközben összekeverem a...
Zöldséges tészta fokhagymabördővel
Zöldséges tészta fokhagymabördővel
Hozzávalók
1 csomag (fél kiló) száraztészta
kb. 10 fokhagymabördő
1 fej vöröshagyma
egy csokor bébi sárgarépa (én a répa ritkításából származó, 3-6 centis minirépákat használtam - helyette persze csíkokra vágott érett répa is megteszi)
1 marék zöldborsó...
Édes-savanyú tofu háromszögek brokkolival és mandulával
Édes-savanyú tofu háromszögek brokkolival és mandulával
Hozzávalók :
1 adag tofu
2 teáskanál Ener-G tojáspótló plusz
4 teáskanál viz,
* 1/4 és 1/2 csésze kukoricakeményítő
* 1/4 csésze földimogyoró-vagy repceolaj
* 1/2 csésze szeletelt mandula
* 1 2 csésze párolt brokkoli
3 csésze főtt rizs/ ha...
Thai rizs
Thai rizs
Hozzávalók :
2 csésze rizs
mogyoró
dió
cayanne bors
fokhagymás só
Elkészítés:
a rizst feltesszük főni a fűszerekkel együtt.Amikor készen van, átmossuk és hagyjuk lecsepegni.Majd egy kistálba helyezzük, picit megnyomkodjuk és óvatosan lefordítva egy tálra helyezzük , lassan kicsúsztatjuk...
Tavaszi tekercs:
Tavaszi tekercs:
rizstészta lap ( rizspapír)
újhagyma felkarikázva
sárgarépa julienre vágva
uborka julienre vágva
kápiapaprika julienre vágva
avokádó szeletelve
Egy tálba langyos vizet teszünk, beáztatunk egy rizstészta lapot. Ha már megpuhult ( kb. 1 perc) kivesszük, sima...
Zöldséges fűszeres barna rizs
Zöldséges fűszeres barna rizs
30 dk kinai kel
1 cs barna rizs
póréhagyma vagy újhagyma
szárított gomba /vagy pirított/
0.5 dl szójaszósz
1 teáskanál Sriracha csípős szósz
1 gerezd fokhagyma aprítva
A rizst félkészre főzzük, majd áttesszük egy másik edénybe, lassú tüzön kevés olajjal a...
Szecsuánis szejtán
Szecsuánis szejtán
Hozzávalók:
- 5 szelet konyhakész szejtán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 üveg Uncle Ben’s szecsuáni mártás
- só, bors
Szecsuáni szejtán
A szejtánt csíkokra vágom, sózom-borsozom és az olajon megpirítom. Hozzáöntöm a mártást és kb 5 perc alatt, kevergetve összeforralom. Főtt...
Póréhagymás rókagomba tofuval
Póréhagymás rókagomba tofuval
A póréhagymás rókagomba tofuval kiegészítve főétel vagy köret is lehet. 15 perc alatt elkészíthető, így szuper rohanós napokon vagy egy japán menü zöldséges fogásaként. Természetesen ideális vegán, vegetáriánus étrendekbe..
Hozzávalók
2 közepes...
Tofus zöldségtál rizzsel
Tofus zöldségtál rizzsel
20 dkg (füstölt) tofu
2db vöröshagyma
1 kisebb póréhagyma
2db piros színű paprika (pl.:pritamin, kápia)
5dkg csíra (lehet konzerv)
5dkg bambusz
olívaolaj
3-4 ek. szójaszósz
1 ek. méz
2 kk. őrölt gyömbér
3/4l zöldségleves 8kockából is jó)
2 ek....
Bento gombával
Bento gombával
Hozzávalók:
- fél csomag kemény tofu
- 100 g friss gomba
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál rizsecet
- 1 tk cukor
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 kanál olaj
Elkészítés:
A szójaszószt, a cukrot, a keményítőt és az ecetet keverd el alaposan két kanál hideg vízzel. A tofut vágd ujjnyi...