Növényi majonéz, tejföl

Magtejföl dióból

Magtejföl dióból Hozzávalók: - 1 csésze (2,5 dl-nyi) dió vagy valamilyen mag - kevés víz - pár csepp citromlé - só (Himalaya) - ízlés szerint: fokhagyma Elkészítés: A diót előző este beáztatjuk, másnap reggel jól leöblítjük és a turmixba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi. Erős fokozaton...

Vegán tejföl

Vegán tejföl Szójatejföl 1 csésze szójabab 1 kiskanál citromlé 1-2 gerezd fokhagyma 1/2 dl olaj vegamix fűszerkeverék 1/2 pohár víz A szójababot este beáztatjuk, majd reggel puhára főzzük. Ha megfőtt, átöblítjük és ha már nem túl forró, akkor kézzel lemorzsolgatjuk róla a héját és leöblítjük....

Babonéz, a vegán majonéz

  Babonéz, a vegán majonéz Hozzávalók: 1 konzerv fehér bab 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma 1 dl hidegen sajtolt olaj/olivaolaj só, fehér bors fél citrom leve 1. A babot lecsepegtetjük, majd a felkockázott hagymákkal beleöntjük a turmixgépünkbe. 2. Hozzáadjuk a többi...

Sajtszósz

Sajtszósz Hozzávalók: 1/2 cs napraforgómag, 1/2 cs földimogyoró, 1/4 cs citromlé, 1/4 cs vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 cs sörélesztőpehely vagy élesztőpor, 1 tk só, 1 cs víz Elkészítés: Turmixoljuk össze. Használhatjuk salátákhoz, párolt zöldségekre, tésztához, barnarizshez, pizzára

Rizstejszín házilag

Rizstejszín házilag Rizstejszín házilag Hozzávalók: 1 csésze = kb. 250 ml 2 ek. rizsliszt 1 csésze víz 1/2 csésze olívaolaj (de próbálhatjuk más olajos magból készült olajjal is, sőt, igazából az olívaolajjal túl karakteres volt nekem az íze, legközelebb mindenképp sima napraforgóval...

Vegán majonéz "extra light"

Vegán majonéz "extra light" Hozzávalók: 150 g főtt, hámozott burgonya 2 ek. napraforgóolaj 2 ek. natúr szójajoghurt 60 ml szójatej só ízlés szerint 2-3 ek. almaecet 2-3 ek. citromlé egy csipet kurkuma Turmixoljuk össze sima krémmé a burgonyát az összes hozzávalóval, a citromlé és az almaecet...

Kókuszhab:

Kókuszhab: Hozzávalók: 1 doboz zsíros kókusztej éjszakára hűtöben tartva. Amikor felbontjuk ne rázzuk fel.A tetején összegyűlt sűrű masszát helyezzük egy tálba , az alján lévő átlátszó folyadékot ne tegyük hozzá, használjuk később máshoz. Adjunk hozzá 3 ek porcukrot, egy kis fahájat és...

Tejföl :

Tejföl : 1 tofu (30dkg) 1.5 citrom leve 1 kiskanál csípősségmentes mustárpor 1 kiskanál cukor só olivaolaj vagy egyéb étolaj kb fél csésze víz - annyi, hogy végül önthető, kb tejföl sűrűségű legyen kevés hagymapor fokhagymapor, fehér bors, Ezeket jól összeturmixolni Ez rakott...

Dióvaj

Dióvaj Hozzávalók: 2 bögre (kb. 5 dl) nyers dió 8-12 órával az elkészítés előtt tisztított vízben beáztatva, majd lecsöpögtetve, leöblítve és megszárítva. Esetleges ízesítők, édesítők: só, stevia, méz, vanília- vagy mandulakivonat, kakaópor, karobpor, aszalt gyümölcsök. Elkészítés: Töltsük a diót...

Vegán vaj

  Vegán vaj Hozzávalók * 1/4 csésze + 2 teáskanál szójatej (édesítés nélkül) * 1 teáskanál almabor ecet (almaecet) * 1/4 + 1/8 teáskanál só * 1/2 csésze + 2 1/2 evőkanál finomított kókuszolaj (olvasztott, de csak szobahőmérsékleten) * 1 evőkanál repceolaj (repceolaj) * 2 1/2...
1 | 2 >>