Növényi sajtok

Tejmentes hamis mozzarella

Tejmentes hamis mozzarella Tejmentes hamis mozzarella 1 éves kortól a szója miatt! Hozzávalók (ez egy nagyon kicsi kezdő mini adag, kb. 6 db jégkockányi, azaz 50 ml, kísérletképp jó, utána szerintem mindenképpen többszörözni kell:-): 2 tk. burgonyakeményítő 6 ek. szójatej (nagyon fontos milyen...

Tejmentes RICOTTA (túró) házilag

  Tejmentes RICOTTA (túró) házilag Tejmentes szójaricotta házilag Hozzávalók (kb. 50 g kész "ricottához"): 200 ml szójatej 1 ek. citromlé (eredetileg 1 ek. almaecet, de nekem nem volt itthon, és citromlével is finom lett:-) Egy lábasban felforraljuk a szójatejet. Amikor már...

Fokhagymás trappista sajt

  Fokhagymás trappista sajt Elkészült az első szeletelhető, reszelhető nyers, szója nélküli növényi sajtom! WOW! Nagyon boldog vagyok, mert úgy, mint Nóri, én is imádom a sajtot! Merem állítani, ez finomabb az eredetiknél! Nem kis adag lett, aki erre jár, ugorjon be egy...

Mandulasajt

  Mandulasajt 1 csésze darált mandulabél 1 csésze mandulatej 2 evőkanál sörárpa élesztő 1/2 citrom leve 1 evőkanál agar-agar 1/2 kanál fokhagymapor (lehet 2 gerezd reszelt natúr fokhagyma is) 1/2 evőkanál gyömbérpor 1 csipet bors 1 csipet szerecsendió 1 evőkanál olívaolaj só ízlés...

Vegan "parmezán"

Vegan "parmezán" 1 csésze nyers kesudió (ne áztassuk) 1/4 csésze étkezési élesztő 1/4 csésze zöldségleves por 1/4 teáskanál tengeri só Keverjünk össze minden összetevőt egy élelmiszer-feldolgozóban amíg hasonlít parmezánra. Tároljuk hűvös helyen , üvegedénybe. Szórjuk a tésztára,...

Kesudió sajt lenmagos szeletekkel:

Kesudió sajt lenmagos szeletekkel: Sajt Hozzávalók: ½ csésze kesudió, áztatva 1-2 órát 3 evőkanál citromlé 2-3 evőkanál agave nektár (ízlés szerint) ½ teáskanál tengeri só ¼ csésze aszalt cseresznye 2 teáskanál citromhéj Elkészités: Turmixoljuk össze a kesudiót citromlét sót és agavet.Amikor...

Swiss cheese

Swiss cheese Hozzávalók: 1+ 1/2 csésze víz 5 evőkanál agar pehely vagy 1+ 1/2 evőkanál agar por 1/2 csésze apróra vágott nyers kesudió, áztatott legalább 2 órát 1/4 csésze étkezési élesztő 3 evőkanál citromlé 2 evőkanál tahini 2 teáskanál dijoni mustár 1/4 teáskanál tengeri só 1/2 teáskanál...

Kókuszos Chedar

Kókuszos Chedar Hozzávalók: 2 doboz kókusztej (zsírdús, thai konyha márka ajánlott) 3 T agar pehely vagy agar por 1 t fehér balzsamecet 4 T tápióka keményítő 1 t füstölt paprika 1/4 t folyékony füstölt aroma 2 t tengeri só 1/4 csésze étkezési élesztő pehely sajtos iz miatt Csipet kurkuma (további...

Pepper Jack sajt

Pepper Jack sajt Hozzávalók: 1 csésze sima cukrozatlan mandula tej 2 tk. agar por 3/4 csésze nyers kesudió, áztatni legalább egy órát 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál. élesztő 1 1/2 evőkanál. szezám tahini 1 tk. chile bors, apróra vágott (vagy több, ízlés szerint) 1 teáskanál, só 1/4 tk. pirított...

FETA

FETA 1 font (kb 50 dkg) szilárd tofu, fetasajt méretű kockákra vágva, 1 1/2 csésze víz, 1/2 csésze világos miszo, 3 ek fehérborecet, 2 tk tengeri só A tofu kockákat felforraljuk a vízben, majd gyenge tűzön 5 percig forraljuk. Alaposan lecsöpögtetjük. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, majd...
1 | 2 >>