Gabonafasírtok

Héjában főtt burgonya, csicseri fasírt

Héjában főtt burgonya, csicseri fasírt Csicseri fasírt: 1 csésze csicseriborsó 1 szál sárgarépa 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma egy csésze szezámmag két evőkanál teljes kiőrlésű liszt 1 csomó petrezselyem 2 csipet tengeri só hidegen sajtolt olaj a sütéshez A csicserit enyhén sós vízben...

Vegiburger

Vegiburger Hozzávalók: 3 és 1/2 cs zabpehely, 1/2 cs darált naprafogómag, 1/4 cs szójaszósz, 1 ek sörélesztőpehely, 1/2 tk bazsalikom, 1 cs vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1/2 tk köménymag, 3 és 1/2 cs víz , 1/8 tk oregano Elkészítés: Keverjükössze a hozzávalókat egy tálban és hagyjuk állni...

Lenmagos fasírozott, salátával és ketchuppal

Lenmagos fasírozott, salátával és ketchuppal Fasírozott: sárgarépát, lilahagymát, fokhagymát, kevés zeller zölddel ledarálunk aprítógépben, és adunk hozzá darált lenmagot, ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, borssal. Kis gombócokat formázunk belőle, vagy pogácsákat, és meghempergetjük darált...

Vegán vöröskáposzta fasírt recept

Vegán vöröskáposzta fasírt recept hozzávalók 4 főre 50 dkg vöröskáposzta 8 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt 2 gerezd fokhagyma 1mk őrölt kömény 6 szem tört borókabogyó tört bors só (természetes, nem finomított) 1 marék zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű pékárúból) olaj a...

Édes rizs curryvel és gabonafasírttal

Édes rizs curryvel és gabonafasírttal Édes (kaliforniai) rizst kétszeres vízben, lassú tűzön főztem. A gabonafasírtokat pálmazsírban sütöttem ki, és ezekből gyúrtam: meleg víz, csicseriborsóliszt, árpa pillepehely, müzlialap (zab-, len-, árpa-, búza-, rozs- és szezámpehely, zabkorpa), lenmag,...

Gabonafasírt

Gabonafasírt Hozzávalók zabpehely (vagy rozs, vagy árpa, vagy pehelykeverék) viz 1 fej vöröshagyma nyersen, 3 gerezd fokhagyma fűszerek: só, bors, szójaszósz, kömény, bazsalikom, majoranna, pirospaprika, babérlevél, vegán zöldfűszersó dinsztelt hagymán megfuttatott reszelt cukkini...

Hajdínás gombócka

Hajdínás gombócka Hozzávalók: 25 dkg főtt hajdina, ledarálva, 5 dkg tofu, 3 dkg frissen őrölt búzaliszt, vagy kölesliszt, 1 kávéskanál só, 1 kk koriander, 1 csipet curry. Elkészítés: Az anyagokat alaposan összekeverjük. Kezünket belisztezzük és gombócokat formázunk a tésztából. Kifőzünk egy...

Kölesfasírt

Kölesfasírt Hozzávalók: 1 csésze köles, 1 vöröshagyma, 1 répa, 2 evőkanál hántolt napraforgómag, 1 csészényi főtt lencse vagy csicseriborsó (ez lehet az előző napi maradék is), 1 csokor petrezselyem zöldje, ízlés szerint só, szójaszósz és almaecet, a sütéshez zsemlemorzsa és...

Sárgaborsó fasírtpor

Sárgaborsó fasírtpor Az Ázsiában vettem egy csomag sárgaborsó fasírtport (200 gramm, 250 Ft körül), és leírás szerint elkészítettük. 2 dl forró vízzel elkevertük, vártunk 15 percet, majd diónyi golyókat formálva meghempergettük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütöttük. Nekem nagyon ízlik,...

Répás tofukrokett

Répás tofukrokett Semmi extra rákészülés nem szükséges 20 perc alatt kész a krokett. Hozzávalók: 1 doboz füstölt tofu 1-2 szál répa 1 fej hagyma 1 kanál szójaszósz vagy miso liszt az összeállításhoz 1. A tofut villával törjük jó alaposan össze. A répát és a hagymát tisztítsuk meg és reszeljük...
1 | 2 | 3 >>