Gabonafasírtok
Héjában főtt burgonya, csicseri fasírt
Héjában főtt burgonya, csicseri fasírt
Csicseri fasírt:
1 csésze csicseriborsó
1 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy csésze szezámmag
két evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 csomó petrezselyem
2 csipet tengeri só
hidegen sajtolt olaj a sütéshez
A csicserit enyhén sós vízben...
Vegiburger
Vegiburger
Hozzávalók:
3 és 1/2 cs zabpehely, 1/2 cs darált naprafogómag, 1/4 cs szójaszósz, 1 ek sörélesztőpehely, 1/2 tk bazsalikom, 1 cs vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1/2 tk köménymag, 3 és 1/2 cs víz , 1/8 tk oregano
Elkészítés:
Keverjükössze a hozzávalókat egy tálban és hagyjuk állni...
Lenmagos fasírozott, salátával és ketchuppal
Lenmagos fasírozott, salátával és ketchuppal
Fasírozott: sárgarépát, lilahagymát, fokhagymát, kevés zeller zölddel ledarálunk aprítógépben, és adunk hozzá darált lenmagot, ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, borssal. Kis gombócokat formázunk belőle, vagy pogácsákat, és meghempergetjük darált...
Vegán vöröskáposzta fasírt recept
Vegán vöröskáposzta fasírt recept
hozzávalók 4 főre
50 dkg vöröskáposzta
8 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
2 gerezd fokhagyma
1mk őrölt kömény
6 szem tört borókabogyó
tört bors
só (természetes, nem finomított)
1 marék zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű pékárúból)
olaj a...
Édes rizs curryvel és gabonafasírttal
Édes rizs curryvel és gabonafasírttal
Édes (kaliforniai) rizst kétszeres vízben, lassú tűzön főztem.
A gabonafasírtokat pálmazsírban sütöttem ki, és ezekből gyúrtam: meleg víz, csicseriborsóliszt, árpa pillepehely, müzlialap (zab-, len-, árpa-, búza-, rozs- és szezámpehely, zabkorpa), lenmag,...
Gabonafasírt
Gabonafasírt
Hozzávalók
zabpehely (vagy rozs, vagy árpa, vagy pehelykeverék)
viz
1 fej vöröshagyma nyersen, 3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, szójaszósz, kömény, bazsalikom, majoranna, pirospaprika, babérlevél, vegán zöldfűszersó
dinsztelt hagymán megfuttatott reszelt cukkini...
Hajdínás gombócka
Hajdínás gombócka
Hozzávalók:
25 dkg főtt hajdina, ledarálva, 5 dkg tofu, 3 dkg frissen őrölt búzaliszt, vagy kölesliszt, 1 kávéskanál só, 1 kk koriander, 1 csipet curry.
Elkészítés:
Az anyagokat alaposan összekeverjük. Kezünket belisztezzük és gombócokat formázunk a tésztából. Kifőzünk egy...
Kölesfasírt
Kölesfasírt
Hozzávalók: 1 csésze köles, 1 vöröshagyma, 1 répa, 2 evőkanál hántolt napraforgómag, 1 csészényi főtt lencse vagy csicseriborsó (ez lehet az előző napi maradék is), 1 csokor petrezselyem zöldje, ízlés szerint só, szójaszósz és almaecet, a sütéshez zsemlemorzsa és...
Sárgaborsó fasírtpor
Sárgaborsó fasírtpor
Az Ázsiában vettem egy csomag sárgaborsó fasírtport (200 gramm, 250 Ft körül), és leírás szerint elkészítettük. 2 dl forró vízzel elkevertük, vártunk 15 percet, majd diónyi golyókat formálva meghempergettük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütöttük. Nekem nagyon ízlik,...
Répás tofukrokett
Répás tofukrokett
Semmi extra rákészülés nem szükséges 20 perc alatt kész a krokett.
Hozzávalók:
1 doboz füstölt tofu
1-2 szál répa
1 fej hagyma
1 kanál szójaszósz vagy miso
liszt az összeállításhoz
1. A tofut villával törjük jó alaposan össze. A répát és a hagymát tisztítsuk meg és reszeljük...