Kínai

Édes-savanyú tofu

Édes-savanyú tofu Hozzávalók: 30 dkg tofu 3 ek. szójaszósz 1 db ananászkonzerv 1 ek. gyömbér 1 ek. édes-savanyú szósz 3 ek. fehérborecet 3 ek. paradicsompüré cukor só A tofut kockákra vágom, összekeverem az édes-savanyú szósszal, majd egy óráig állni hagyom. Eközben összekeverem a...

Zöldséges tészta fokhagymabördővel

Zöldséges tészta fokhagymabördővel Hozzávalók 1 csomag (fél kiló) száraztészta kb. 10 fokhagymabördő 1 fej vöröshagyma egy csokor bébi sárgarépa (én a répa ritkításából származó, 3-6 centis minirépákat használtam - helyette persze csíkokra vágott érett répa is megteszi) 1 marék zöldborsó...

Édes-savanyú tofu háromszögek brokkolival és mandulával

Édes-savanyú tofu háromszögek brokkolival és mandulával Hozzávalók : 1 adag tofu 2 teáskanál Ener-G tojáspótló plusz 4 teáskanál viz, * 1/4 és 1/2 csésze kukoricakeményítő * 1/4 csésze földimogyoró-vagy repceolaj * 1/2 csésze szeletelt mandula * 1 2 csésze párolt brokkoli 3 csésze főtt rizs/ ha...

Thai rizs

Thai rizs Hozzávalók : 2 csésze rizs mogyoró dió cayanne bors fokhagymás só Elkészítés: a rizst feltesszük főni a fűszerekkel együtt.Amikor készen van, átmossuk és hagyjuk lecsepegni.Majd egy kistálba helyezzük, picit megnyomkodjuk és óvatosan lefordítva egy tálra helyezzük , lassan kicsúsztatjuk...

Tavaszi tekercs:

  Tavaszi tekercs: rizstészta lap ( rizspapír) újhagyma felkarikázva sárgarépa julienre vágva uborka julienre vágva kápiapaprika julienre vágva avokádó szeletelve Egy tálba langyos vizet teszünk, beáztatunk egy rizstészta lapot. Ha már megpuhult ( kb. 1 perc) kivesszük, sima...

Zöldséges fűszeres barna rizs

Zöldséges fűszeres barna rizs 30 dk kinai kel 1 cs barna rizs póréhagyma vagy újhagyma szárított gomba /vagy pirított/ 0.5 dl szójaszósz 1 teáskanál Sriracha csípős szósz 1 gerezd fokhagyma aprítva A rizst félkészre főzzük, majd áttesszük egy másik edénybe, lassú tüzön kevés olajjal a...

Szecsuánis szejtán

Szecsuánis szejtán Hozzávalók: - 5 szelet konyhakész szejtán - 2 evőkanál olívaolaj - 2 üveg Uncle Ben’s szecsuáni mártás - só, bors Szecsuáni szejtán A szejtánt csíkokra vágom, sózom-borsozom és az olajon megpirítom. Hozzáöntöm a mártást és kb 5 perc alatt, kevergetve összeforralom. Főtt...

Póréhagymás rókagomba tofuval

  Póréhagymás rókagomba tofuval A póréhagymás rókagomba tofuval kiegészítve főétel vagy köret is lehet. 15 perc alatt elkészíthető, így szuper rohanós napokon vagy egy japán menü zöldséges fogásaként. Természetesen ideális vegán, vegetáriánus étrendekbe.. Hozzávalók 2 közepes...

Tofus zöldségtál rizzsel

  Tofus zöldségtál rizzsel 20 dkg (füstölt) tofu 2db vöröshagyma 1 kisebb póréhagyma 2db piros színű paprika (pl.:pritamin, kápia) 5dkg csíra (lehet konzerv) 5dkg bambusz olívaolaj 3-4 ek. szójaszósz 1 ek. méz 2 kk. őrölt gyömbér 3/4l zöldségleves 8kockából is jó) 2 ek....

Bento gombával

Bento gombával Hozzávalók: - fél csomag kemény tofu - 100 g friss gomba - 1 kanál szójaszósz - 1 kanál rizsecet - 1 tk cukor - 1 tk kukoricakeményítő - 1 kanál olaj Elkészítés: A szójaszószt, a cukrot, a keményítőt és az ecetet keverd el alaposan két kanál hideg vízzel. A tofut vágd ujjnyi...
1 | 2 | 3 >>